ΣΥΣΤΗΜΑ ORFF

Font Size

Cpanel

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ C. ORFF

Ολιστική Προσέγγιση Έκφρασης και Δημιουργίας

E-mail Εκτύπωση PDF

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ σε ΣΠΟΥΔΕΣ

Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff σε τρία Επίπεδα Ι, ΙΙ, ΙΙΙ

Βασικό Επίπεδο Ι Β’ & Γ΄ τρίμηνα (Ιανουάριος - Μάιος 2012)

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ Carl ORFF με τη Λένα Ροντούλη

«Η Ολιστική Προσέγγιση Έκφρασης και Δημιουργίας στο μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff»

Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2012 – Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2012

Από την Πέμπτη 05 Ιανουαρίου 2012 ως την Κυριακή 08 Ιανουαρίου 2012 η Σχολή Μωραΐτη διοργανώνει Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής στο οποίο θα διδάξει η καθηγήτρια Διδακτικής Orff του Διετούς Κύκλου Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff της Σχολής Μωραΐτη, με τίτλο:

«Η Ολιστική Προσέγγιση Έκφρασης και Δημιουργίας στο μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff».


lenarontouliΤο Σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς, γυμναστές, νηπιαγωγούς, δασκάλους, καθηγητές, ηθοποιούς και χορευτές που ενδιαφέρονται για τη μέθοδο ORFF και ειδικότερα για τη σχέση των τεχνών μεταξύ τους ως υλικό που θα ενθαρρύνει να προσεγγίσουν το διδακτικό τους αντικείμενο με δημιουργικό τρόπο και να το εφαρμόσουν στο σχολείο. Η επαφή με τις Τέχνες, σε ένα απλό και στοιχειακό επίπεδο, αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράσει τον εαυτό του και να επικοινωνήσει με τον άλλον.Το σεμινάριο με θέμα τη διδασκαλία της Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff αποτελεί τον κεντρικό άξονα του διδακτικού υλικού των μαθημάτων του Β΄ Τριμήνου (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2012) του Βασικού Επιπέδου Ι του Τριετούς Προγράμματος του Κύκλου Μετεκπαίδευσης σε σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραΐτη.

 

Για την εγγραφή σας στο Σεμινάριο και τα μαθήματα των Β΄ & Γ΄ τρίμηνων πρέπει να στείλετε με φαξ (210- 6795090) την Αίτηση Συμμετοχής του Σεμιναρίου.

Η αίτηση συμμετοχής εδώ ...

 

Περισσότερα...

ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΚΥΚΛΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ CARL ORFF:

ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

Βασικό Επίπεδο Ι (2011 -2012)

Επαγγελματικό Επίπεδο ΙΙ (2012 -2013)

Επαγγελματικό Επίπεδο ΙΙΙ (2013-2014)

Ο μετεκπαιδευτικός Κύκλος σε Σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής C. Orff στα Επίπεδα Ι, ΙΙ, ΙΙΙ είναι ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του Διετούς και Μονοετούς κύκλου Σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραΐτη που ξεκίνησε να λειτουργεί στη Σχολή Μωραΐτη από το 1986.

Οι σπουδές στο Τριετές Πρόγραμμα σε Σπουδές Μουσικοκινητικής Αγωγής C . Orff δομούνται σε τρία επίπεδα μέσα από ένα ευέλικτο πρόγραμμα το οποίο διαρθρώνεται σε τρία τρίμηνα το χρόνο και χωρίζεται σε μαθήματα που παραδίδονται Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 5 φορές ανά τρίμηνο και σε Σεμινάρια – Εργαστήρια.

Στο «Βασικό Επίπεδο Ι» αποκτούνται οι πρώτες βασικές εμπειρίες και γνώσεις στα θέματα της Μουσικοκινητικής Αγωγής Orff. Στο «Επαγγελματικό Επίπεδο ΙΙ & ΙΙΙ» οι σπουδαστές εξειδικεύονται επαγγελματικά στη Μουσικοκινητική Αγωγή Orff ολοκληρώνοντας τηη σπουδή τους μέσα από συλλογικά και ατομικά σχέδια εργασίας διαδσκαλιών.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η απόκτηση παιδαγωγικών γνώσεων και η καλλιέργεια εκφραστικών δεξιοτήτων των σπουδαστών ώστε να σχεδιάζουν με επάρκεια αλλά και δημιουργικότητα τις διδασκαλίες τους.

Η συμμετοχή και εγγραφή στον Κύκλο Μετεκπαίδευσης σε σπουδές μουσικοκινητικής Αγωγής Orff της Σχολής Μωραΐτη προϋποθέτει οι υποψήφιοι σπουδαστές να είναι κάτοχοι ενός πρώτου παιδαγωγικού ή καλλιτεχνικού διπλώματος.

Το Πρόγραμμα του Κύκλου λειτουργεί σε συνεργασία με το Orff - Schulwerk Forum Salzburg, το Carl Orff Institut του Πανεπιστημίου Mozarteum στο Salzburg της Αυστρίας. Επόπτες του Τριετούς Προγράμματος είναι οι καθηγητές από το C. Orff Institut οι κ. Prof. Barbara Haselbach και Wolfgang Hartmann.

Υπεύθυνη Σπουδών είναι η Κατερίνα Σαρροπούλου

Η αίτηση εγγραφής βρίσκεται εδώ ...

Το Πρόγραμμα Σεμιναρίων & Μαθημάτων Α’, Β’, Γ’ Τριμήνων

Το πρόγραμμα των τριών επιπέδων και μαθημάτων ...

 

Περισσότερα...